top of page

Storm in het land

Vorige week stond ik bij de pier van IJmuiden, met windkracht 11. Of eigenlijk kon je niet spreken van staan. De wind nam me telkens mee naar een plek waar ik helemaal niet wilde zijn. Met moeite liep ik weer terug naar de plek waarvan ik dacht dat daar een redelijk compositie zou kunnen ontstaan, maar na een zoute douche van Hollands zeewater, toch maar een andere locatie gekozen. Zo'n wasbeurt is ook niet ideaal voor je fotospullen. Nou kan mij camera best wel wat hebben, maar zout, zand en water zijn bepaald niet de beste ingrediënten om het technisch vernuft goed te laten werken.

Eerst heb ik nog geprobeerd uit de hand te fotograferen, maar dat bleek al snel een kansloze missie. Als ik de tijd maar heel hoog opschroef, dan lukt het misschien wel..., dacht ik. Toch een beetje dom. Al zwalkend ben ik terug gelopen naar mijn auto om mijn statief te halen.

Nu ving ik met dat statief nog meer wind. Ik heb toen het statief zo klein mogelijk gemaakt en ben laag bij de grond gaan zitten. Zo kon ik de golven op de voorgrond fotograferen en tevens de grote golven die op de achtergrond over de pier heenslaan. Met een 200 mm lens lukt dat prima. De ISO iets omhoog naar 250 zodat ik bij een f 10.0 voldoende scherptediepte heb. Met een 1/800 tijd zullen de opspattende golven een beetje 'bevriezen'.

Het groene vuurtorentje geeft juist een mooi accent aan de foto. De lucht werd diep grijs, bijna zwart. De weerelementen barsten in alle hevigheid los. Prachtig, wat een weer!

Veel foto- en reisplezier, geniet!

Daan, en delen mag zeker!

Plaats: IJmuiden, Pier van IJmuiden Gegevens foto: statief, ISO 250, 200 mm, f10.0, 1/800 sec.

Uitgelichte berichten
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page