Mist

Soms zit het mee, soms zit het tegen! Een paar dagen geleden in alle vroegte opgestaan en naar Nijmegen gereden. Naar Veur-Lent, een eilandje in de Waal waar vandaan je kunt uitkijken op de 'skyline' van Nijmegen. Ik had het precies uitgedacht. Tijdens het blauwe uurtje een prachtig verstild beeld schieten van Nijmegen. Een verlichte Stervenskerk, een bootje op het water en een ontwakende stad. Niets van dat al. Sta ik aan de oever van de Waal in potdichte mist.

Ik hoor de boten op het water, ik hoor de ontwakende stad en de auto's op de Waalbrug. Maar ik zie helemaal niets. Mist. Heel dichte mist. Tegen beter weten in wacht ik nog even, maar het wordt er niet beter op. De zon is nog niet op, misschien wordt het straks mooi als de warme zonnestralen de mist laten verdampen.

Ik rijd een stukje terug over 'De Lentloper', een verlichte brug, en zie plotseling mijn beeld. Iets heel anders dan ik in gedachten had. Maar een fraai architectonisch plaatje. Ik word weer enthousiast. Ja, een heel mooi, sereen en harmonisch beeld. Ook wel een beetje spookachtig. Een brug die in het niets verdwijnt. Ik pak m'n statief en zoek de juiste positie. De blauwachtige lampen onder brug geven een weerkaatsing op het water hetgeen het contrast met de kolom van de brug versterkt. In de reling van de brug zit een soort draaiing waardoor de foto wat dynamischer wordt.

Het voordeel van mist is dat je vaak een heel 'clean' beeld krijgt, zonder verstoring van zendmasten, lelijke boerenschuren of welk ander verstorend voorwerp dan ook. Sneeuw heeft ook die eigenschap. Het dekt alles keurig toe. Mist geeft dan ook vaak een kans om prachtig foto's te maken. Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Veel foto- en reisplezier, geniet!

Daan, en delen mag zeker!

Plaats: Nijmegen, Veur-Lent, Gelderland, Nederland Gegevens foto: statief, ISO 160, 44 mm, f8.0, 3.0 sec.

Uitgelichte berichten
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square