top of page

Altijd Goed Weer

Schotland is een van mijn favoriete landen om naar toe te gaan. De natuur is indrukwekkend, de dorpjes en steden zijn sfeervol en de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Maar het weer is er verschrikkelijk... ik hoor het je denken. Inderdaad, het weer kan er verschrikkelijk zijn; regen, grijze luchten en storm. Nog bij m'n laatste tocht waaide het er zo hard dat m'n tent z'n laatste adem uitblies en als een hoopje natte ellende in elkaar stortte. Tja, daar word je niet vrolijk van.

Maar toch is het niet zo erg. Echt! Het weer verandert er ook heel snel. Soms regent het enorm en komt het met bakken uit de hemel en nog geen kwartier later breekt de zon door de wolken. De zon verwarmt de aarde en er ontstaat een sfeervolle mist die in de groene dalen blijft hangen. En nog geen half uur later is het strak blauw. Zomers. De witte golven op het eindeloze, stille strand steken fel af tegen het blauwe zeewater. Zo mooi!

Je bent geneigd om er alleen op uit trekken als het prachtig weer is. Die neiging heb ik ook af en toe. Maar ook minder goed weer kan prachtige foto's opleveren. Alleen als het heel hard regent blijf ik lekker binnen. Maar juist bij mist, storm of na een onweersbui kun je de mooiste plaatjes schieten. Vaak komen in dergelijke omstandigheden de kleuren prachtig uit. Dan ontdek je dat het bos niet groen is, maar uit tientallen tinten groen bestaat. Met bewolkt weer kun je bijvoorbeeld bloemen, als ze tenminste open staan, geweldig goed fotograferen. De kleuren zijn 'echt' en je hebt geen last van nare schaduwen.

Kortom trek erop uit, ook met minder weer. Dat deed ik ook toen ik deze foto nam. Het was bar slecht weer. Het kon elk moment gaan regenen, maar juist dan kun je zulke dramatische foto's maken. Het is een foto van de 'Loch Ailort Chapel' aan de westkust van Schotland ter hoogte van Fort William. De kerk is in een deplorabele toestand, maar dat maakt het zelfs nog dramatischer. De foto is van onderaf met een groothoek genomen, hetgeen samen met de bolle heuvel een wat onheilspellend perspectief geeft.

Ook een foto gemaakt met minder mooi weer? Laat maar zien, ik ben benieuwd!

Veel foto- en reisplezier, geniet!

Daan, en delen mag zeker!

Plaats: Loch Ailort, langs de A830, Schotland.

Gegevens foto: Statief, ISO 200, 17 mm, f 13, 1/400 sec.

Uitgelichte berichten
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page