November 21, 2018

November 21, 2018

October 9, 2018

September 21, 2018

March 27, 2018

February 14, 2018

January 24, 2018

January 9, 2018

December 4, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Zoek een vakantiethema

July 11, 2017

'Ik doe maar wat', zei laatst iemand tegen mij.

'Nou ja, wat fotografie betreft', voegde ze er geruststellend aan toe.

'Hoezo doe je maar wat?', vroeg ik nieuwsgierig geworden.

'Als ik op vakantie ben, weet ik eigenlijk niet wat ik moet fotograferen, ik schiet maar wat. Het wordt een ratjetoe aan opnamen. Van een stadsgezicht in de ochtendzon tot een portret van mijn kinderen en van een strandfoto tot foto's van mediterrane bloemen.'

 

Ik hoor dat vaker. En ik maak me er ook wel eens 'schuldig' aan. Natuurlijk is het leuk om veel vakantiekiekjes te maken. Als herinnering aan een mooie tijd.

 

Maar als je echt met fotografie bezig wilt zijn, is het goed om een vakantiethema te kiezen, naast de gebruikelijke vakantiefoto's. Wat ga je fotograferen? Wat is je thema? Als je je echt richt op een bepaald thema ga je beter kijken, zie je meer en krijg je betere foto's. En neem de tijd! Het is tenslotte vakantie.

 

Loop eens een ochtend over de markt in een plaatselijk vakantiedorpje. Kijk, sta stil, observeer en schiet een foto. Draai je om, kijk naar boven, naar beneden, zoek een hoog standpunt en pak eens een andere lens. Zoek naar details, naar kleur, naar beweging en emotie. Er is zoveel te zien op een markt.

 

Heb je niets met een markt? Prima. Er zijn zoveel thema's te verzinnen: portretten, golven, auto's wolken, kerken, landschappen, dieren, kinderen, sport, enzovoort. Maar zoek het niet te breed. Een klein onderwerp waar je meerdere dagen aan werkt geeft enorm veel voldoening. En je zal zien dat je steeds beter gaat kijken en dat je foto's beter worden. Werk aan een foto, stoei ermee en wees creatief.

 

Ik ben benieuwd welk thema jij kiest. Laat het me weten!

 

Verleden jaar heb ik aan papavers gewerkt. Op een of andere manier heb ik iets met deze zomerse bloemen. De oranje kleur is, zeker in de zon, ongeëvenaard.

 

Veel foto- en reisplezier, geniet!

 

Daan, en delen mag zeker!

 

Heb je vragen? Stuur een berichtje.

 

Foto enkele papaver graanveld: Statief, ISO 400, 70 mm, f 6,3, 1/320 sec

 

Foto veel papavers in graanveld: Statief, ISO 100, 145 mm, f 10, 1/100 sec

 

Foto papavers: uit de hand, ISO 250, 200 mm, f 10,  1/250

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 - 2020 Daan Kloeg Photography